Články
Utopenci
- Podrobnosti
- Kategorie: Se solí
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 607
- Suroviny:
- 2 kg méně tučných špekáčků
- 1,75 kg cibule
- 600ml octa
- 1250ml vody
- 120g soli
- 5g černého pepře
- 10g cukru
- 1 lžíce oleje
- 3 bobkové listy
- chilli
Postup:
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli, vaříme 2 minuty. Nálev necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na dno vymyté 5l sklenice rozložíme cibuli. Potom cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Můžeme přidat feferonky a papriku. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je nutné velmi dobře uzavřít. Poté necháme v chladu 5-7 dní odležet.
Nakládaný Hermelín podle Kašpara
- Podrobnosti
- Kategorie: Se solí
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 606
Nakládaný Hermelín podle Kašpara
Suroviny:
- 4 hermelíny (nejlepší jsou cca 15dní do doby spotřeby)
- 2 cibule
- česnek
- paprika mletá (sladká, ostrá)
- bobkový list
- nové koření, pepř celý
- rozmarýn mletý, tymián
- rostlinný olej
- chilli papričky celé
Postup:
Na dno sklenice naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Posypeme připraveným kořením a lehce zalijeme olejem. Hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a položíme na cibuli a směs koření. Znovu zalijeme olejem a postup opakujeme do doby, než nebude sklenice plná.
Halušky se zelím
- Podrobnosti
- Kategorie: Se solí
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 569
Suroviny:
- 3 velké brambory
- 100g polohrubé mouky
- 30dkg slaniny
- 1 cibule
- sůl, pepř, sádlo
- 1 vejce
- kyselé zelí
Postup:
Brambory nastrouháme, přidáme vejce a mouku. Těsto důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem. Těsto musí být tuhé, abychom mohli dobře dělat noky. Noky vaříme ve vařící vodě 3 minuty. Vařené noky propláchneme studenou vodou a přidáme lžíci sádla, aby se neslepily. Cibuli nakrájíme a osmažíme společně se slaninou. Nakonec smícháme noky se slaninou a zelím.
Slepice na paprice
- Podrobnosti
- Kategorie: Se solí
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 614
Suroviny:
- 1 slepice
- kysaná smetana
- červená paprika
- sůl, pepř
- hladká mouka
- houskový knedlík
- bobkový list, nové koření
Postup:
Umytou slepici vložíme do Papinova hrnce s bobkovým listem, novým kořením a solí. Podlijeme vodou a vaříme zhruba 20 minut. Slepici vyjmeme z hrnce, necháme okapat a obereme od kostí. Vývar zahustíme směsí kysané smetany, červené papriky a hladké mouky. Za stálého míchání důkladně provaříme. Přidáme nakrájené maso a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Tortila
- Podrobnosti
- Kategorie: Se solí
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 744
Suroviny:
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 kuřecí plátek
- lžíce bílého jogurtu
- kečup
- stroužek česneku
- lžíce oleje
- pekingské zelí
- tortilla
Postup:
Místo hotových, koupených tortill je možné si je udělat doma. Doporučuji si ale tyto hotové tortilly zakoupit. Lehce je opečeme na pánvi a připravíme si náplň. Na tortillu naskládáme listy pekingského zelí, plátky cibule, plátky rajčat a na tenká kolečka nakrájený česnek. Maso nakrájíme na proužky, lehce orestujeme na cibulce a vložíme na zeleninu. Tu potom zakapeme bílým jogurtem a kečupem. Tortillu zabalíme podobně jako palačinky.