Svíčková

  • Tisk

Svíčková

Suroviny:

  • 2 cibule
  • ½ celeru
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 1ks svíčkové (vepřová, hovězí)
  • pepř, tymián, bobkový list, sůl
  • ¼ kostky másla
  • 1 cibule
  • plátek pomeranče
  • šlehačka, marmeláda

Postup:

Maso nejprve osolíme a opepříme. Na něj položíme nastrouhanou zeleninu s uvedeným kořením. Lehce podlijeme vodou a dusíme 1-2 hodiny. Zeleninu vyndáme z pekáče a rozmixujeme. Propasírujeme a dáme vařit. Přidáme kapku smetany, případně dochutíme. Podáváme s připraveným masem, knedlíky. Dozdobíme šlehačkou plátkem pomeranče a lžičkou marmelády.