Svíčková
- Podrobnosti
- Kategorie: Se solí
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 608
Suroviny:
- 2 cibule
- ½ celeru
- 1 petržel
- 2 mrkve
- 1ks svíčkové (vepřová, hovězí)
- pepř, tymián, bobkový list, sůl
- ¼ kostky másla
- 1 cibule
- plátek pomeranče
- šlehačka, marmeláda
Postup:
Maso nejprve osolíme a opepříme. Na něj položíme nastrouhanou zeleninu s uvedeným kořením. Lehce podlijeme vodou a dusíme 1-2 hodiny. Zeleninu vyndáme z pekáče a rozmixujeme. Propasírujeme a dáme vařit. Přidáme kapku smetany, případně dochutíme. Podáváme s připraveným masem, knedlíky. Dozdobíme šlehačkou plátkem pomeranče a lžičkou marmelády.