Kachna se zelím a knedlíkem
- Podrobnosti
- Kategorie: Se solí
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 550
Suroviny:
- kachna
- sůl, kmín, grilovací koření
- houby
- cibule
- knedlík
- zelí
- hladká mouka, cukr
Postup:
Očištěnou kachnu vložíme na pekáč. Posolíme, posypeme kmínem, podlijeme vodou a přidáme hrst hub. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, ty poté přidáme ke kachně a dáme péct. Kachnu průběžně podléváme, těsně před dopečením sundáme víko pekáče a lehce posypeme grilovacím kořením. Pečeme do zlatova. Kyselé zelí dáme vařit a připravíme si jíšku s cibulkou. Z vařeného zelí slijeme část vody a přidáme připravenou jíšku. Dochutíme cukrem a krátce povaříme. Knedlíky nakrájíme, pokapeme vodou a ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo na páře.