Kachna se zelím a knedlíkem

Kachna se zelím a knedlíkem

Suroviny:

  • kachna
  • sůl, kmín, grilovací koření
  • houby
  • cibule
  • knedlík
  • zelí
  • hladká mouka, cukr

Postup:

Očištěnou kachnu vložíme na pekáč. Posolíme, posypeme kmínem, podlijeme vodou a přidáme hrst hub. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, ty poté přidáme ke kachně a dáme péct. Kachnu průběžně podléváme, těsně před dopečením sundáme víko pekáče a lehce posypeme grilovacím kořením. Pečeme do zlatova. Kyselé zelí dáme vařit a připravíme si jíšku s cibulkou. Z vařeného zelí slijeme část vody a přidáme připravenou jíšku. Dochutíme cukrem a krátce povaříme. Knedlíky nakrájíme, pokapeme vodou a ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo na páře.