Utopenci
- Podrobnosti
- Kategorie: Se solí
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 544
- Suroviny:
- 2 kg méně tučných špekáčků
- 1,75 kg cibule
- 600ml octa
- 1250ml vody
- 120g soli
- 5g černého pepře
- 10g cukru
- 1 lžíce oleje
- 3 bobkové listy
- chilli
Postup:
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli, vaříme 2 minuty. Nálev necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na dno vymyté 5l sklenice rozložíme cibuli. Potom cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Můžeme přidat feferonky a papriku. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je nutné velmi dobře uzavřít. Poté necháme v chladu 5-7 dní odležet.