Hověří vývar s domácími nudlemi

Hovězí vývar s domácími nudlemi

Vývar Suroviny:

  • hovězí žebro
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer + nať)
  • nové koření, pepř, sůl

Domácí nudle Suroviny:

  • hladká mouka
  • 1 vejce

Postup:

Hovězí maso dáme vařit ve vodě s kořením do Papinova hrnce. Vaříme asi půl hodiny. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Po dovaření obereme maso od kosti a nakrájíme na kostičky, přidáme zeleninu a vaříme do měkka. Na domácí nudle použijeme hladkou mouku, kterou smícháme s jedním vejcem. Na vále zpracováváme rukama, až se těsto nelepí. Rozdělíme si na dva až tři díly a válečkem vyválíme tenkou placku. Necháme na utěrce lehce zaschnout. Placku nakrájíme nejdříve na pruhy široké asi 5 cm. Složíme na sebe a krájíme tenké nudle. Ty vložíme do vroucí polévky a vaříme 3-5 minut. Polévku dochutíme solí, vegetou a čerstvou petrželkou.