Frgály
- Podrobnosti
- Kategorie: S cukrem
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 404
Suroviny:
- 25dkg hladké mouky
- 5dkg hrubé mouky
- 7dkg másla
- 15g droždí
- 2 žloutky
- 0,2l mléka
- 7dkg cukru
- špetka soli
- tuk na vymazání plechu
Postup:
Z trochy vlažného mléka, mouky a cukru připravíme kvásek. V míse vymícháme těsto s moukou a ostatními ingrediencemi. Hladké těsto necháme na teple asi hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na kulaté plechy a vyválíme. Přidáme vrstvu náplně a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem. Maková náplň: Na másle uděláme světlou strouhankovou jíšku, přidáme ¼ l černé kávy, namletý mák, cukr a rozinky namočené v rumu. Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh, cukr, máslo, pudinkový prášek, vanilkový cukr a přidáme rozinky namočené v rumu.