Buchty hloupého Honzy
- Podrobnosti
- Kategorie: S cukrem
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 537
Suroviny:
- 250ml mléka
- 1 kostka droždí
- 2 lžíce cukru krystal
- 2 žloutky
- 500g hladké nebo polohrubé mouky
- 120g másla
- špetka soli
- povidla
Postup:
Z trochy ohřátého mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Kvásek promícháme s mlékem, žloutky, moukou, polovinou rozpuštěného másla a solí. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň hodinu kynout. Troubu předehřejeme na 180°C. Plech vymažeme máslem. Vykynuté těsto rozprostřeme na pomoučený vál, rozkrájíme na čtverce, na každý čtverec dáme lžíci povidel a těsto spojíme. Buchty ukládáme na plech spojem dolů, potíráme je rozpuštěným máslem, aby se neslepily, a necháme je ještě 15 minut kynout na plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po deseti minutách snížíme teplotu o deset stupňů a dopékáme 20-25 minut.