Závěr

Závěr

Vypracovávání mé seminární práce mě bavilo. Měl sem možnost potkat se se zajímavými lidmi a přáteli a netradičně se bavit o jídle a vaření. Myslím si, že muž v kuchyni není zase taková rarita, jak si mnohé ženy myslí. Jeden můj kuchařský kolega je dokonce toho názoru, že muž vaří jídlo, kdežto žena stravu. Své tvrzení dokládá faktem, že drtivá většina šéfkuchařů jsou muži. Ženy prý nedokáží při vaření tak improvizovat a nevaří proto, že by je vaření bavilo, ale proto, aby bylo něco teplého na stole. Já osobně si myslím, že na tom trocha pravdy bude, ale rozhodně tím nechci říct, že ženy neumí vařit. Osobně znám mnoho žen co vaří opravdu výtečně, vaření je baví a vaří každý den.

Uvažuji o kuchařce i do nastávajícího ročníku. Rozšířil bych ji o další jídla a zadání by zůstalo podobné. Určitě by mě to bavilo. Přemýšlím také o seminární práci na téma finance. Toto téma by mě také bavilo a mám o tomto oboru nějaké informace, které bych mohl později použít.

Povolání kuchaře je určitě zajímavé, bavilo by mě, ale musel bych být opravdu nejlepší, abych si tím vydělal. Do budoucna bych se kuchařině určitě chtěl i nadále věnovat, zdokonalovat se, učit se nové a nové recepty a postupy. Moje povolání to však nejspíše nebude a vaření zůstane jen koníčkem.

Můj velký kuchařský vzor je zcela určitě Angličan Jamie Oliver. Je to mladý kuchař, který má již za sebou neuvěřitelnou praxi po celém světě. Natočil nespočet filmů o vaření a napsal i několik vlastních kuchařek. Za své vaření, které povýšil na umění, dostal v roce 2005 řád britského impéria od královny Alžběty II. Vaří jídla ze všech koutů světa a své recepty také sbírá po celém světě. Je ohromující, jak se v kuchyni pohybuje, s jakou přesností a důvtipem vaří. Někdy bych chtěl jeho jídlo ochutnat, anebo ho dokonce potkat. Je to možná člověk, kvůli kterému jsem začal zkoušet své první výtvory v kuchyni. Doporučuji se na tohoto chlapíka určitě podívat a pár jeho jídel si vyzkoušet. Například na jeho oficiálních webových stránkách www.jamieoliver.com . Na těchto stránkách, můžete najít spoustu zajímavých receptů, filmů o vaření a další texty o jídle a vaření.