Segedinský guláš

Segedínský guláš

Suroviny:

  • 2 cibule
  • 40dkg vepřového plecka
  • sklenice kysaného zelí
  • červená paprika, pepř, sůl
  • sádlo
  • houskový knedlík
  • kysaná smetana
  • mléko
  • hladká mouka

Postup:

Na sádle zesklovatíme cibulku. Přidáme červenou papriku a na kostky nakrájené maso. Orestujeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Zelí vaříme zvlášť a podle kyselosti jej můžeme dochutit cukrem. Po dovaření smícháme dohromady. Smetanu a dvě lžíce hladké mouky rozmícháme v mléce. Připravenou směs smícháme s masem a zelím a dochutíme pálivou paprikou, pepřem a solí.

„Člověk, který nikdy neplakal nežil opravdový život!“ Jan Werich