Segedinský guláš
- Podrobnosti
- Kategorie: Se solí
- COM_CONTENT_PUBLISHED_DATE_ON
- Napsal Super User
- Zobrazeno: 520
Suroviny:
- 2 cibule
- 40dkg vepřového plecka
- sklenice kysaného zelí
- červená paprika, pepř, sůl
- sádlo
- houskový knedlík
- kysaná smetana
- mléko
- hladká mouka
Postup:
Na sádle zesklovatíme cibulku. Přidáme červenou papriku a na kostky nakrájené maso. Orestujeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Zelí vaříme zvlášť a podle kyselosti jej můžeme dochutit cukrem. Po dovaření smícháme dohromady. Smetanu a dvě lžíce hladké mouky rozmícháme v mléce. Připravenou směs smícháme s masem a zelím a dochutíme pálivou paprikou, pepřem a solí.